blikvangers voor de badkamer

Xenz vormde een bijzondere uitdaging. Een nieuw merk dat vanaf de basis moest worden opgezet, hoewel het wel kon bouwen op een rijke historie onder een andere merknaam. Maar deze andere merknaam stond synoniem voor hele andere merkwaarden dan Xenz. Hoe zetten we dat om?

bathroom products

strategy and branding

De eerste stap was in dit geval ook echt het veranderen van de naam. Een nieuwe merknaam kan ervoor zorgen dat je vrij snel kunt werken aan een nieuwe set van merkwaarden. De naam Xenz is een variatie op sense(s). Het zijn namelijk je zintuigen die worden gestimuleerd door de hoogwaarde producten van het merk. Een mooie designtaal, met luxe kleuren en verfijnde fotografie, heeft het merk een meer premium gevoel gegeven.

campaign and design

Deze designtaal is vervolgens doorvertaald in alle touchpoints van het merk. Van mooie productboeken tot winkelmaterialen en van verpakkingen tot aan online campagnes. We ontwikkelen voor Xenz alle fotografie, animaties en commerials zelf. Zo houden we grip op de gewenste uitstraling die we voor ogen hebben.

digital and data

We zijn met Xenz bezig om een digitaal landschap op te zetten. De huidige website is een combinatie van Concrete5 en Magento2 voor de productcatalogus. Dit wordt later uitgebreid met online dealersupport en andere innovaties. Daarnaast ondersteunen we Xenz ook met contentmarketing; we ontwikkelen alle berichten op Facebook en Instagram volgens onze contentkalender, die uiteraard past bij de merkwaarden van Xenz.

Magento 2 Concrete5

Herman Korstanje
managing partner / MT member strategy and branding

Door de nieuwe naam, designtaal en slimme inzet van online advertising is Xenz meer een premium merk geworden. Het dealernetwerk is vergroot, de productinnovaties en verkopen verhoogd.