massey ferguson in de volgende versnelling

Massey Ferguson is een topfabrikant van landbouwmachines en tractoren in het bijzonder. Het bedrijf heeft 37 eigen fabrieken in negen landen. De producten worden verkocht in 140 landen. In Nederland is Mechan Groep de distributeur voor Massey Ferguson. Mechan Groep wilde de nieuwe 5S tractor van Massey Ferguson op een bijzondere manier introduceren. Daar denken we graag over mee!

campagne samen met boerin bertie!

campaign and design

Het marketing team van Massey Ferguson had zelf een leuk uitgangspunt voor de campagne bedacht; boeren zelf de unieke eigenschappen van de 5S laten ervaren aan de hand van enkele uitdagende challenges. Deze challenges kunnen ze doen bij de lokale Massey Ferguson dealer, waarbij deelname je sowieso een gaaf paar werklaarzen oplevert. De beste deelnemers doen uiteindelijk mee in de finale, onder de bezielende leiding van Boerin Bertie (bekend van Boer zoekt vrouw). De winnaar rijdt een half jaar gratis in de nieuwe 5S!

Op basis hiervan zijn we aan de slag gegaan met stoere campagnemiddelen, op basis van het thema we dagen je uit! 
Om mee te doen aan de challenge én natuurlijk vooral om in de nieuwe 5S te stappen. Dit is doorvertaald in print en digital advertising, zodat we volop zichtbaar zijn in en op alle relevante vakbladen en -websites. Ook hebben we dit doorvertaald naar instore materiaal voor bij de dealers, zoals posters en banieren. Er zijn ook diverse teasers en mini-commercials gemaakt door The One Minute Company, een belangrijk onderdeel van de campagne.

“De ideeën voor de MF 5S campagne waren in grote lijnen al door ons marketing en sales team op papier gezet. Muntz heeft die ideeën naar een hoger level getild, niet alleen met een geweldige vormgeving, maar ook door meedenken in de boodschap die wij aan onze doelgroep willen vertellen en de manier waarop. Samen hebben we een campagne neergezet waar geen enkele agrariër in Nederland meer omheen kan”

lysanne vermeulen - content marketeer

digital and data

Vanuit de print & digitale campagnes en instore middelen als posters & banieren verwijzen we naar de landingspagina  https://mfchallenge.nl/. Op deze doeltreffende landingspagina kan de bezoeker meer informatie over de nieuwe MF 5S lezen en fraaie foto's & videos bekijken. Ook kan de bezoeker zich direct aanmelden voor de challenge.

Herman Korstanje

Met Bertie's MF 5S Challenge hebben we een stoere campagne weten te creëren voor de launch van de nieuwe tractor. Een mooi voorbeeld van co-creatie met de klant!