Shopware 6 technologie voor de grootste online bloemenverkoper van Nederland

Koninklijke Fleurop Interflora Nederland speelt al meer dan 100 jaar een prominente rol bij de bij het verzenden van bloemen, nationaal en internationaal. Dé autoriteit als het aankomt op het online bestellen van bloemen. Wij werken al vele jaren samen aan hun online landschap. Van de corporate webshop in Shopware Enterprise tot aan een platform dat eigen webshops genereert voor Fleurop bloemisten.

altijd en overal bestellen

De vernieuwde webshop (2021) is volledig, zowel front- als backend, opgebouwd in Shopware Enterprise.  Het design concentreert zich op gebruiksgemak, waarbij je met de handige filters en heldere bestelprocedure in een paar kliks je bestelling kunt plaatsen. Daarnaast kun je ook eenvoudig een persoonlijke boodschap toevoegen via de kaartenmodule of je bestelling verder aanvullen met andere producten (bv. vazen of chocolade). Al deze speciale features zijn in Shopware 6 geïmplementeerd.

Akeneo als PIM

Alle productinformatie wordt 1-op-1 uitgewisseld tussen Akeneo als PIM en de Shopware webshop. Hierdoor is de informatie altijd actueel. Akeneo stelt Fleurop in staat eenduidige productinformatie te presenteren die een ultieme customer experience realiseren. Akeneo is een open source PIM-oplossing met een open API waarmee je op enterprise-level kan presteren. Akeneo biedt een transparante, veilige en schaalbare omgeving met heel veel flexibiliteit. Akeneo geeft Fleurop functionaliteiten voor het efficiënt verzamelen, verrijken en publiceren van productinformatie op verschillende kanalen.

Over Shopware

Shopware 6 is als gloednieuw platform gebaseerd op krachtige en vooral bewezen technologie, een perfecte basis dus voor online succes. Niet meer gebonden aan uitsluitend de webshop, maar vrijwel onbeperkte mogelijkheden naar de toekomst toe. Samen met jou zorgen wij voor online groei via jouw nieuwe Shopware webshop.

En dat je bij Muntz goed zit voor de ontwikkeling van een Shopware webshop is zeker: sinds 2021 zijn wij Silver Partner geworden. En daar zijn we trots op.

Koppeling met Fleurop Online

Fleurop Online is de backbone van de Fleurop organisatie, waarin o.a. de orders worden verdeeld naar de Bloemisten. De webshop van Fleurop is hiermee geheel geïntegreerd. Al het orderverkeer wordt gesynchroniseerd tussen de webshop en Fleurop Online. Hierop is vanzelfsprekend ook monitoring geïmplementeerd zodat Fleurop en de bloemisten van Fleurop alle orders op tijd kunnen maken en leveren.

bewaking van performance 

met honderdduizenden bestellingen per jaar is performance een belangrijk gegeven in onze samenwerking met Fleurop, bijvoorbeeld in de strijd tegen DDos aanvallen. Zo beschermen we de website onder andere met Cloudflare technologie. Samen met Fleurop werken wij aan een veilige omgeving, waarin het prettig online winkelen is.

eigen webshops voor Fleurop bloemisten

Fleurop biedt lokale bloemisten ook webshops aan via het door ons ontwikkelde Bloemplein platform. Binnen dit platform heeft de lokale bloemist de keuze uit diverse templates, waarmee hij of zij een persoonlijke touch kan geven aan de webshop. Uiteraard profiteert de bloemist van de professionele techniek en uitstraling van Fleurop.

Meer informatie over onze online oplossingen voor franchisers en retailers?
Check dan Brandlead.nl