de kwaliteit van crespo

Van Assendelft Hollander Bogaert (VAHB), de groothandel specialist in kampeerartikelen van de bekende merken Crespo en Bo-Camp, heeft ons gevraagd om beide merken onder handen te nemen. Naast een vernieuwd designconcept betekent dit voor Crespo ook de stap naar e-commerce, met rechtstreekse levering aan consumenten. Precies het vraagstuk waar wij blij van worden!

rebranding beste verkochte kampeermeubel merk van nederland

strategy and branding

Het logo van Crespo wordt al jaren gebruikt en heeft daardoor een sterke herkenning in de markt, ook omdat het een prominente plek heeft op de producten. Er is besloten om deze dan ook niet te wijzigen, maar wel op kleine punten te finetunen.

Het nieuwe designconcept neemt het logo vervolgens als uitgangspunt voor het grid, met een strak en dynamisch lijnenspel waarbinnen ruimte is voor diverse product- en sfeerfotografie. De bestaande fotografie hebben we door diverse toepassingen meer kwaliteit en energie gegeven. Ook hebben we een nieuwe typografie, icons en andere elementen gedefinieerd en vastgelegd in de brand manual.

Ontdek meer over huisstijlontwikkeling via deze link

campaign and design

Het nieuwe designconcept is doorvertaald naar diverse communicatiemiddelen zoals social media items, brochures en packaging. Voor de brochure is een volledig vernieuwde bladindeling uitgewerkt die de producten prominenter plaatst en beter tot hun recht laat komen. Ook is er gewerkt aan meer overzicht in het assortiment, zodat de brochure eenvoudiger te lezen is. Daarnaast hebben we geadviseerd in de kwaliteit van het papier, zodat het geheel een meer premium look-and-feel heeft gekregen.

digital and data

VAHB wil producten van Crespo ook rechtstreeks aan consumenten leveren. Uiteraard houden ze hierbij ook rekening met de andere spelers in het kanaal. Hiervoor hebben we een responsive Magento 2 shop ontwikkeld, passend bij het nieuwe designconcept.

De shop laat bezoekers op intuïtieve wijze binnen enkele klikken een bestelling voltooien. Met een slimme voorraad sync weet een consument altijd of het product beschikbaar is. De handige functionaliteiten van Magento 2 zorgen voor een volledige e-commerce beleving, bijvoorbeeld door de geadviseerde aanverwante producten.

Geïnteresseerd in een demo van
Magento 2? Klik dan hier.

Magento 2

Herman-bewerkt

Met een nieuwe designtaal, mooie communicatiemiddelen én Magento 2 webshop is Crespo weer helemaal klaar voor de toekomst.