merkensites voor de premium stoffen van artex

Artex maakt met innovatie als DNA hoogwaardige stoffen voor de interieurbranche. De producten van Artex dragen bij aan comfort, stijl, veiligheid, functionaliteit en bovenal duurzaamheid. Wij hebben samen met Artex een platform gecreëerd voor alle 5 merken binnen hun gamma. Het doel hiervan was om voor elk merk de producten en de authenticiteit van de stoffen voor de consument bereikbaar te maken en hen te bewegen een staal aan te vragen. We lichten cases van De Ploeg en Your Edition visueel verder toe.

responsive design

Voor de merken De Ploeg, Artelux, Kendix, Your Edition en Loft79 zijn 5 unieke designs ontwikkeld die elk de stijl van het merk uitdragen. Zo heeft De Ploeg een moderne vormgeving, met strakke vormen en een minimalistische typografie. Your Edition is juist speelser, met vrijere vormen en texturen. De designs zijn responsive en door iedereen op elk device te benaderen.

structuur & techniek

Het belangrijkste onderdeel van de websites is de Magento 2 productcatalogus die via een productimport actueel wordt gehouden met de nieuwste collecties. Er kan door de consument eenvoudig een staal van de gewenste stof aangevraagd worden, zodat men deze thuis kan ervaren. Om dit zo efficiënt mogelijk te laten verlopen, wordt de staalaanvraag op basis van de ingevoerde postcode verstuurd naar de dichtstbijzijnde dealer voor verdere afhandeling. Zo is de consument direct in verbinding met deze dealer voor vragen of een bezoek aan de winkel.

inspirerende content

De content op de sites is afkomstig van Artex, wat zorgt voor inspiratie en beleving. Het gaat hierbij om onder andere collectiedata, sfeerfotografie en copy. Contentontwikkeling staat bij Artex hoog in het vaandel, waarbij veel aandacht wordt besteed aan de fraaie fotografie van de producten en het schrijven van inspirerende teksten. Daarmee is dit een mooie samenwerking tussen techniek, design en content.

leads naar lokale dealer

Elke site heeft een dealerlocator waarop alle verkooppunten van het merk met contactgegevens te vinden zijn op basis van een zoekopdracht of de live locatie van de consument. Ook kan hier gefilterd worden op het aanbod van de dealer; dit kunnen gordijnen zijn, maar ook meubelstoffen of herstoffeerders. Verkooppunten vind je niet alleen in Nederland, maar ook in Duitsland en België. Om deze reden zijn de sites ook meertalig, het ene merk in Nederlands en Frans, de ander in Nederlands, Duits en Engels.

onderdeel groter digitaal landschap voor artex

Zoals benoemd vallen de sites van De Ploeg en Your Edition onder een groter digitaal landschap dat we voor Artex hebben gemaakt. Hieronder vallen ook Artelux, Kendix en Loft79.

dick nieuwenhuis

eigenaar muntz

kennismaken.

Het samenwerken stimuleren tussen zelfstandige ondernemers, merken en hun dealers en franchisegevers richting hun franchisenemers. Dat is iets wat ik graag doe. Onderscheidende concepten, ontzorgende multisites/microsites, connected portals.
Bel of mail me en we gaan samen eens sparren.