maak de match met abus

ABUS is een topmerk in de bescherming van mobiele eigendommen en biedt producten op het gebied van veiligheid onderweg. Met het nieuwe fietsseizoen aanstaande was de wens van ABUS om een (online) campagne te ontwikkelen voor ABUS fietssloten. Het doel van deze campagne is bewustwording. Een fiets is immers een kostbaar bezit en niemand vindt het fijn als deze gestolen wordt. In het verleden werden campagnes veelal ingestoken op het gebruik van een 2e slot en werd er in de uitingen gekozen voor het inboezemen van angst. ABUS wilde juist een positieve bewustwordingscampagne vanuit de propositie: "ABUS het goede gevoel van zekerheid"

digitale campagne voor een a-merk

campaign and design

We hebben als uitgangspunt voor de campagne eerst een story geschreven:

ABUS - WIJ HOUDEN VAN FIETSEN
De fiets is een deel van de Nederlandse cultuur. Nederlanders houden van hun fiets. Een fiets geeft vrijheid. Het is een verlengstuk van onze identiteit. Jammer genoeg is een fiets ook één van de meest gestolen voorwerpen in Nederland. ABUS vindt dat jouw fiets bij jou (en van jou) moet blijven.
Wij houden van jouw fiets. Wij houden hem zo lang mogelijk voor je vast. Daar kun je op vertrouwen!

Vanuit drie leeftijdscategorieën, die allemaal in een andere levensfase zitten en daarmee de fiets ook op een andere manier gebruiken, hebben wij de bijpassende match met ABUS sloten ontwikkeld.

Per doelgroep (18 - 28 jaar, 29 - 45 jaar , 45+) zijn bijpassende campagne visuals gemaakt. Deze vormen de basis voor de videos in Facebook advertising campagne, waarbij we per leeftijdscategorie de doelgroep opzoeken. De aangesloten verkooppunten ontvingen ondersteunend aan de campagne een POS pakket bestaande uit de video's, fietshanger, A4 flyer en eventueel een Roll up banner.

digital and data

Vanuit de campagne en de QR codes op de POS materialen verwijzen we naar de website https://abusmatchmaker.nl. Op deze doeltreffende website kan de bezoeker door het beantwoorden van drie simpele vragen checken of er een match is met een voor hem of haar passend slot. De drie vragen zijn:
1. Selecteer je fiets
2. Kies het diefstal risico
3. Kies je bediening

Vanuit het advies wordt er doorverwezen naar de aangesloten ABUS verkooppunten bij jou in de buurt.De website is geheel ontwikkeld in het gebruiksvriendelijke Concrete5 CMS. De resultaten van de matchmaker zijn via express objects in te stellen en wijzigen.

Rogier-bewerkt

Met de ABUS Matchmaker hebben we succesvol een 'feel good' campagne weten te lanceren voor een veelbesproken onderwerp in Nederland. De mooie mix tussen campagne insteek, design, techniek en de diversiteit aan middelen maakt dit een campagne om trots op te zijn.