De 4 meest spooky Halloween inhakers

31 October 2023

De overgewaaide Halloween hype uit Amerika wordt inmiddels ook vaker gebruikt in onze nuchtere cultuur. Van themafeestjes tot wijken die zelf Halloween-tochten organiseren: ook wij moeten er aan geloven. Daarnaast geeft het merken een prachtige kans om met een originele campagne hun product of dienst uit te lichten. En als reclamebureau kunnen wij dit wel waarderen.

Wij hebben alvast de grappigste, aandoenlijkste en de meest pakkende Halloween campagnes voor jou verzameld. Ontdek snel de Halloween hoogtepunten in de reclamewereld. Als je durft.. 

01. ikea

In de wereld van storytelling is er 1 duidelijke regel: show, don’t tell. Ikea weet zich hier als geen ander aan te houden. Soms is juist iets simpels, juist enorm sterk. Dat blijkt ook weer met deze reclame.

Wij durven te zeggen dat vrijwel iedereen vroeger wel eens bang was voor dat ene, griezelige, niet-bestaande monster onder het bed. Ook dit jaar weet Ikea ontzettend goed hun producten te verwerken in een campagne, zonder dit overduidelijk in je gezicht te duwen. Een simpele, herkenbare campagne waar iedereen zich in kan vinden.

02. umault

Deze onlangs gepubliceerde campagne van Umault, een B2B video marketing agency, heeft onze lachspieren wel even aan het werk gezet. Want hoe eng herkenbaar is deze reclame wel niet?

Marketeers, turven jullie wanneer je iets voorbij hoort komen dat jij ooit wel eens hebt gezegd op de werkvloer? Wij beginnen alvast!

03. doritos

Het is misschien niet iets waar je aan denkt, maar Día de los Muertos (Mexiaanse feestdag(en) om overleden vrienden en familie te eren) valt vaak tegelijkertijd met Halloween. Ondanks dat dit totaal niet dezelfde feesten zijn, lijken ze enigszins wel op elkaar.

Doritos heeft in 2021 deze kleine campagne gelanceerd waar wij toch wel even een traantje van moesten laten. Het gevoel van Up met een mooie boodschap aan het einde.

04. maison grise

Hoe je een maatschappelijk probleem aanpakt tijdens Halloween? Nou, zo dus! Door dit visueel te laten zien, geef je mensen een podium om hun verhaal te kunnen doen. Een pakkende campagne die je tot nadenken zet.

Ook inhakers inzetten? Wij denken graag met je mee! Start jouw verhaal of bel naar op 033-450 20 20