De volgende versnelling voor MKB Lease

14 October 2022

Met potentiële klanten op een originele manier in gesprek komen. Dat was het vraagstuk van MKB Lease, de persoonlijke leasemaatschappij in Amersfoort.

In deze blog duiken we dieper in de samenwerking tussen Jorrit Wolters (Marketing Manager bij MKB Lease), Rogier Gilkes (Account Director), Kim de Boer (Content Designer) en Matthieu Steenwijk (Art Director) met het concept ‘’ ’n bakkie doen’’.

‘’We kennen Muntz door de verschillende leaseauto’s die ze bij ons leasen’’, begint Jorrit. ‘’We werken graag samen met mensen die ook al klant zijn van ons. De korte lijntjes en snelle beschikbaarheid van Muntz waren voor ons extra pluspunten en zo was de keuze van een geschikt reclamebureau snel gemaakt’’, eindigt hij.

‘’Na de eerste meeting met Muntz hebben we direct een vliegende start gemaakt. We wilden namelijk op een originele manier in gesprek komen met interessante prospects: MKB-bedrijven in Nederland. Met cold calls kom je er wat lastiger doorheen. Er zitten telefooncentrales tussen, mensen hebben al geen zin in je gesprek en mensen zijn druk. We waren dus op zoek naar een innovatief concept om het ijs te breken’’, vervolgt Jorrit. Matthieu vult verder aan: ’’We zijn aan de tekentafel gaan zitten en kwamen al vrij snel op ‘’ ’n bakkie doen.’’

”Een leuk, dubbel laagje over eenvoudig contact maken en natuurlijk over het product dat MKB Lease aanbiedt. We zijn dit verder gaan uitwerken, waarbij Kim al snel op het idee van een kaart en een duurzame koffiebeker kwam. De koffiebeker kunnen vertegenwoordigers achterlaten na een kennismakingsgesprek. Hiermee blijft MKB Lease na het gesprek zichtbaar en onder de aandacht’’, voegt Rogier daaraan toe.

MKB Lease - 'n bakkie doen

Van concept tot product

Rogier vertelt: ‘’Aansluitend op het concept ‘’ ’n bakkie doen’’ hebben we als vervolg ‘’nog een bakkie doen’’ ontworpen met een duurzame koffiemok voor bij klanten.  De kaarten worden nu in batches verstuurd naar de potentiële klanten. Het is een opvallende en interactieve Direct Mail waarbij je eenvoudig een papieren autootje uit de kaart trekt. Op die manier komt de volledige boodschap naar voren.

‘’ Er zit zelfs handwerk in de uiteindelijke kaart!’’

Het design van de kaart en de duurzame koffiebeker zijn samen met Rogier, Kim en Matthieu tot stand gekomen. ‘’Kim en Rogier pakten enorm snel taken op, zodat ik eigenlijk niks meer hoefde te regelen. Bij sommige partijen merk je dat de tijd tussen het idee van het concept en het daadwerkelijke product lang duurt. Dat was bij Muntz niet het geval. De snelheid en flexibiliteit geven juist een fijn gevoel. Doordat Kim en Rogier al een paar stappen vooruit dachten, hoefde ik nergens meer aan te denken. En daar houd ik van; aanpakken’’, vertelt Jorrit verder.

Innovatief eindproduct

‘’Het spannendste gedeelte was de kaart naar de drukkerij brengen’’, vertelt Kim. ‘’Het is namelijk best een ingewikkelde kaart en we wilden er ook een groot aantal bestellen. Er zit zelfs handwerk in!’’ Jorrit haakt daarop aan: ’’Toevallig zitten wij bij dezelfde drukkerij, dat gaf ons een heel fijn gevoel. Ook heeft Kim verder alles geregeld met deze drukkerij en voordat ik het wist waren de kaarten en bekers klaar voor verzending!’’

Jorrit sluit af: “Al met al kan ik zeggen dat de korte lijntjes, creatieve ideeën en de strakke oplevering ervoor hebben gezorgd dat we dit als een enorm fijne samenwerking zien.”