Hoe één vraag uitgroeit tot een mooie samenwerking

25 November 2022

Wanneer je missie, visie en uitstraling niet meer passen bij jouw organisatie, dan is het tijd voor actie! Dit was in 2016 ook het geval bij de J.H. Donnerschool. Al zes jaar maakt Muntz mooie creaties en activaties; van wervingscampagnes en flyers tot aan schoolplannen. En dit begon allemaal bij een aanvraag voor een nieuwe website.

In 2016 was Jan Hofman, directeur-bestuurder van J.H. Donnerschool, zich ervan bewust dat er een nieuwe website moest komen en stuurde hij Rogier, Account-Director bij Muntz, een bericht. Zes jaar later staat er nog steeds een ijzersterke samenwerking.  

J.H. Donnerschool ondersteunt kinderen in de leeftijdscategorie van 4 tot 12 jaar oud met een rugzak. “Omdat we met kwetsbare kinderen werken, willen we hen en hun ouders op een duidelijke manier informeren. Daarnaast moeten we niet vergeten dat het simpelweg ook kinderen zijn, dus is een frisse en speelse uitstraling van groot belang”, vertelt Suzanne Dukel, locatiedirecteur bij de J.H. Donnerschool. 

Terug naar de basis

“We waren echt op zoek naar onze identiteit”, begint Jan. “Nadat we de creatieve opzet en offerte van Muntz hadden geaccepteerd, kwam alles al vrij snel in beweging.”

“Juist door de oprechte interesse in onze school en het bezoeken van onze locatie in Hilversum werden we enthousiast”, vervolgt Suzanne. 

“Tijdens de verschillende projecten zijn de lijntjes kort. Muntz blijft betrokken!  Enkele voorbeelden hiervan zijn de snelle reacties terug en het meedenken over de ideeën die vanuit ons bestuur komen. Rogier had vaak snel door dat hetgeen waar we naar op zoek waren, misschien niet juiste was. Zo bleek het dat een nieuwe website niet datgene was waar we zochten: we zochten een nieuwe identiteit”, voegt Jan daaraan toe. “Op dat moment wisten we dat nog niet, maar mede door het meedenken vanuit Muntz wisten we steeds beter waar we nou eigenlijk naar op zoek waren” eindigt Suzanne. 

Kleine veranderingen met grote uitkomsten

“Zowel voor de medewerkers als voor de leerlingen focussen we ons op talentontwikkeling. Dat is een grote missie onder onze mensen. Uiteindelijk bleek dat we zowel visueel als tekstueel veel veranderingen moesten doorvoeren. Nina en Carola – beide projectmanagers bij Muntz – hebben ons hier ontzettend goed bij geholpen” vertelt Suzanne. 

‘’Het is fijn om samen te werken met een partij die niet alleen maar uit is op commerciële doeleinden, maar een oprechte, persoonlijke relatie met je wilt opbouwen.’’

“Samen met Rogier, Carola, Nina, Leo, Inge en Christiaan hebben we de afgelopen jaren diverse mooie creaties uitgebracht. Zo hebben we een totaal nieuwe stijl voor onze flyers, schoolgids, folders en rapporten. Dat alles in-house wordt gedaan is voor ons een groot pluspunt. Zo blijven de lijntjes kort en weet je beter waar je aan toe bent. De meest verrassende oplevering die we tot nu toe hebben ontvangen is het schoolplan. Zowel door Muntz als door ons bestuur is hier veel tijd aan besteed” voegt Jan daar aan toe. 

“Het samenwerken met een partij die niet alleen maar uit is op commerciële doeleinden, maar een oprechte, persoonlijke relatie met je wil opbouwen: dat is zeldzaam. We zijn ontzettend tevreden over de samenwerking van de afgelopen jaren en kijken uit naar wat er nog meer gaat komen!” eindigen Jan en Suzanne. 

Ook werken aan een toekomstbestendige identiteit? Neem dan contact op met Rogier via 033-450 20 20